Tilbage til opskrifter

Citrussyltet stenbider

Sådan gør du

Skær stenbideren ud i helt tynde skiver, og bred dem ud på et fad. Kom fintrevet skal og saft af de 3 citrusfrugter ud over skiverne, og krydr med salt og peber. Lad fisken trække i 15- 20 minutter i citruslagen, og dryp herefter olien hen over. Vend forsigtigt lidt rundt på skiverne, så de bliver jævnt marineret.

Spis den syltede stenbider med det krydderurtegrillede brød til – du skal bare tage et par skiver op af lagen og over på tallerkenen. Den rå fisk, der nærmest tilberedes af syren i citrusfrugterne, er en skøn forret, men den er også dejlig som en frokostret – måske med en lille salat i baghånden.

Krydderurtebrød

Kom krydderurter, olie, salt og peber i en blender, og blend det til en jævn grøn olie. Smør eller pensl olien på brødskiverne, og grill på en varm grillpande på begge sider, til de bliver gyldne og helt sprøde. Du kan også lave brødene under grillelementet i ovnen. Krydderurtebrødene kan bruges som en lille snack eller som tilbehør til salater, supper og frokostretter.

Tip

Kan du ikke få stenbiderfilet, kan du også sagtens bruge filet fra torsk eller sandart.

Ingredienser

200 g stenbiderfilet
1 usprøjtet citron
1 usprøjtet appelsin
1 usprøjtet lime
havsalt
Friskkværnet peber
2 spsk koldpresset rapsolie

Krydderurtebrød

2 håndfulde blandede krydderurter (persille, basilikum, kørvel, salvie)
½ dl olivenolie
Havsalt
Friskkværnet peber
8 skiver daggammelt hvedebrød

Find opskriften i Almanak

Find bogen her