Sådan gør du
Citronmåne
Rør blødt smør med revet marcipan og sukker, til det er en jævn og glat masse. Tilsæt 1 æg ad gangen, og sørg for, at ægget er rørt godt ud, inden det næste tilsættes.
Bland mel, bagepulver, vaniljekorn og fintrevet citronskal i dejen, og vend det forsigtigt rundt. Kom dejen i en smurt springform, og bag den i ovnen ved 190° i 20-25 minutter. Tag kagen ud, og lad den køle af.
Glasur
Lav en glasur ved at røre flødeost og yoghurt sammen med flormelis til en glat creme. Smag cremen til med fintrevet citronskal og -saft, og smør den på kagen, når den er helt kold. Kagen er bedst på bagedagen og dagen efter.
Ingredienser
Citronmåne
150 g blødt smør
70 g revet marcipan
150 g rørsukker
5 æg
140 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ vaniljestang
1 ½ usprøjtet citron
Flødeostglasur
50 g flødeost neutral (10%)
50 g græsk yoghurt 2%
200 g flormelis
Revet skal af ½ usprøjtet citron
Saft af 1½ citron