Tilbage til opskrifter

Chokoladeskærekage

  • Chokoladeskaerekage

En sandkage af den gode gammeldags type med en tæt krumme og en dyb smag af chokolade – perfekt til eftermiddagskaffen eller -teen. I dejen finder du ristede hasselnødder, men det kan også være pistaciekerner eller valnødder.

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 180° ved varmluft.

Smør sandkageformen med smør, og drys den med mel.

Læg hasselnødderne på en bageplade, sæt dem i den varme ovn, og rist dem i ca. 10 minutter, til hinden løsner sig, og kernerne er lysebrune. Tag pladen ud, og lad nødderne køle lidt af. Tag en håndfuld nødder, og gnid dem mod hinanden imellem to håndflader, så hinderne falder af. Gå evt. udenfor med pladen, og blæs hinderne fra nødderne. Hak nødderne groft, og stil dem til side.

Smelt smørret i en lille gryde. Fjern gryden fra varmen. Hak chokoladen groft, og kom den i smørret, og rør med en gummidejskraber i blandingen, så smør og chokolade smelter sammen.

Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn i en skål, til det er en luftig æggesnaps.

Tilsæt chokolade-/smørblandingen under piskning og derefter de grofthakkede hasselnødder.

Pisk æggehviderne, til de er skummende. Tilsæt gradvist 2 spsk. sukker, og pisk, til hviderne er stive. Vend forsigtigt halvdelen af hviderne forsigtigt i, så dejen ikke taber pusten. Sigt og vend melet i ad to gange. Vend til sidst resten af hviderne i dejen.

Kom dejen i formen, og bag den i ca. 60 minutter, eller indtil kagen har slået en revne i midten. Dæk evt. kagen til med et stykke alufolie undervejs, hvis den har fået nok farve.

Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af i formen i 10 minutter. Vend så forsigtigt kagen ud, og stil den på en bagerist.

Server kagen friskbagt og i gavmilde skiver.

Tip

Du kan dyppe en gummidejskraber i smeltet smør og med den markere en bane ned gennem midten af den ubagte dej i formen. Så vil kagen hæve flot op i midten på klassisk sandkagemaner.

Ingredienser

Kagedej

50 g hasselnødder
200 g smør
200 g mørk chokolade 66%
4 mellem store æg
200 g sukker
½ vaniljestang kornene heraf
2 spsk ekstra sukker
125 g hvedemel

Øvrigt

1 sandkageform (1,5 liter)

Find opskriften i Meyers Chokolade

Find bogen her