Sådan gør du
Hak de 100 g chokolade og valnødderne groft. Kom begge dele i en skål og stil den til side.
Hak de 180 g chokolade og smelt det sammen med smørret i en lille gryde over svagt blus. Tag gryden af blusset.
Forvarm ovnen til 180°. Pisk æg, rørsukker, vaniljekorn og kanel meget luftigt i en skål. Rør kaffe og den smeltede chokolade i. Sigt melet i og vend det i massen. Vend til sidst chokolade-valnøddeblandingen i.
Skræl pærerne, del dem i kvarte og fjern kernehuset. Smør springformen og drys den med sukker. Hæld det overskydende sukker væk. Fordel dejen i en springform på ca. 24 cm i diameter formen og læg pærestykkerne ovenpå – f.eks. som en roset. Drys med flormelis.
Bag kagen midt i ovnen i ca. 55 minutter. Tag den ud og lad den køle let af i formen før servering.
Ingredienser
100 g chokolade 70%
75 g valnødder
180 g chokolade 70%
125 g smør
2 æg
75 g rørsukker
½ vaniljestang (kornene heraf)
1 tsk kanel
1 spsk stærk kaffe
100 g hvedemel
750 g modne pærer
smør til formen
Lidt flormelis som drys