Sådan gør du
Forvarm ovnen til 175° ved varmluft.
Beklæd springformen med bagepapir imellem bunden og ringen – spænd ringen til, så papiret sidder tæt omkring formen. Klip det overskydende bagepapir fra. Smør formens inderside med smør, og drys den med sukker. Hæld det overskydende sukker ud.
Smelt smørret i en lille gryde. Hak chokoladen groft, og kom den i det smeltede smør. Fjern gryden fra varmen, og rør i blandingen med en gummidejskraber, indtil det hele er smeltet og ensartet.
Pisk brun farin og æg skummende i en røremaskine. Tilsæt fintrevet rødbede og vaniljekorn, og pisk dejen let.
Sigt bagepulver, hvedemel og kakaopulver sammen i en skål, og sigt det så videre ned i dejen, så de tørre ingredienser sigtes to gange. Vend dejen sammen med et piskeris. Hæld dejen i den smurte form, og lad kagen bage i midten af ovnen i ca. 1 time, til den er gennembagt. Stik en kødnål eller en strikkepind ned midt i kagen, så du kan tjekke, at der ikke sidder dej på den, når du hiver den op igen. Gør der det, skal kagen bage lidt længere.
Lad kagen afkøle på en bagerist, inden du befrier den fra formen. Kagen er allerbedst på dagen, men holder sig fint indpakket på køkkenbordet til tredjedagen efter bagning.
Ingredienser
Kagedej
150 g smør
225 g mørk chokolade mindst 60%
225 g brun farin
3 store æg
265 g fintrevet rødbede
1 vaniljestang kornene heraf
1 ½ tsk bagepulver
225 g hvedemel
35 kakaopulver
smør og sukker til formen
Pynt
sigtet flormelis
Øvrigt
2 springform (24 cm i diameter)