• Svampet brownie

Forkæl smagsløgene med en skøn og intens chokolade brownie for alle chokoladeelskere. Kagen er bagt på en god kvalitetschokolade, som giver et fantastisk resultat. Server kagen som den er eller med vaniljeis og friske bær.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk nytårsmenu lige til døren

Læs mere og bestil årets nytårsmenu her

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 170° varmluft. Hak valnødderne groft, og stil dem til side. Hak chokoladen groft, og kom den i en skål, og smelt den sammen med smørret over vandbad.

Pisk æg og sukker sammen – ikke for luftigt – og rør den smeltede chokolade-/smørblanding i æggene med en gummidejskraber.

Sigt mel, bagepulver, salt og kakao i, og rør dejen godt igennem. Tilsæt de grofthakkede valnødder, og rør dem i dejen. Hæld dejen i en bradepande (24 x 24 cm) beklædt med bagepapir. Bag brownien i ca. 40 minutter. Den skal – som de fleste chokoladekager – tages ud, mens den er lettere ubagt i midten, dvs. at når du stikker en strikkepind i kagen, skal der hænge lidt dej fast på den. Afkøl kagen i formen, og skær den ud i 12-14 brownies.

Tip

Disse brownies holder sig fint i 2-3 uger, hvis de opbevares i køleskabet.

Ingredienser

100 g valnøddekerner
250 g Valrhona Guanaja (eller anden 70% chokolade)
135 g smør
5 mellemstore æg
380 g sukker
65 g hvedemel
¼ tsk bagepulver
¼ tsk havsalt
2 spsk kakaopulver

Find opskriften i Meyers Chokolade

Find bogen her

Hvornår ved jeg om en brownie har fået nok?

Her bager vi brownien i ca. 40 minutter, men bagetiden for din brownie kan variere fra ovn til ovn. Tommelfingerreglen siger, at brownien - ligesom de fleste chokoladekager - gerne skal føles ubagt i midten, når den tages ud. Det vil sige, at når du stikker en strikkepind eller gaffel i kagen, skal der hænge lidt dej fast på den.

Brownieopskrift

Tips til at bage den perfekte brownie

Kan man fryse en brownie?

Du kan sagtens fryse en brownie, og det fungerer faktisk rigtig godt. Det er en smart måde at gemme rester på eller bare have lidt lækkert klar i fryseren til senere. Først og fremmest er det vigtigt, at brownien køler helt af, inden du fryser den ned. Du kan enten fryse den hel eller skåret i stykker, alt efter hvad der passer dig bedst.

Hvis du vælger at fryse hele brownien, så pak den ind i bagepapir eller plastfolie, og læg den derefter i en frysepose eller en lufttæt beholder. Hvis du foretrækker at fryse den i portionsstykker, kan du skære den ud, pakke hvert stykke ind enkeltvis og samle dem i en beholder eller pose – så er det nemt at tage ét stykke op ad gangen.

Brownien kan holde sig i fryseren i cirka to til tre måneder og smager stadig skønt, når den bliver tøet op. Du kan enten lade den tø op ved stuetemperatur eller give den en hurtig tur i mikroovnen i 10–20 sekunder. Pas dog på, da den hurtigt kan blive meget varm i midten. Hvis du vil gøre den ekstra lækker, kan du også lune den lidt i ovnen efter optøning – det giver sprøde kanter og en varm, blød midte, næsten som nybagt.