Sådan gør du
Forvarm ovnen til 170° varmluft. Hak valnødderne groft, og stil dem til side. Hak chokoladen groft, og kom den i en skål, og smelt den sammen med smørret over vandbad.
Pisk æg og sukker sammen – ikke for luftigt – og rør den smeltede chokolade-/smørblanding i æggene med en gummidejskraber.
Sigt mel, bagepulver, salt og kakao i, og rør dejen godt igennem. Tilsæt de grofthakkede valnødder, og rør dem i dejen. Hæld dejen i en bradepande (24 x 24 cm) beklædt med bagepapir. Bag brownien i ca. 40 minutter. Den skal – som de fleste chokoladekager – tages ud, mens den er lettere ubagt i midten, dvs. at når du stikker en strikkepind i kagen, skal der hænge lidt dej fast på den. Afkøl kagen i formen, og skær den ud i 12-14 brownies.
Ingredienser
100 g valnøddekerner
250 g Valrhona Guanaja (eller anden 70% chokolade)
135 g smør
5 mellemstore æg
380 g sukker
65 g hvedemel
¼ tsk bagepulver
¼ tsk havsalt
2 spsk kakaopulver