Sådan gør du
Braiseret svineskank
Skær løg og gulerødder grove stykker. Sauter dem i lidt smør, til de lige falder sammen, og kom dem i et stort ovnfast fad eller en bradepande. Kom salt, hele krydderier, rosmarinnåle, hvidløg, eddike, brun farin, tomatpure, olie, hønsebouillon og øl i en foodprocessor, og blend det til en jævn pasta. Læg skankene oven på grønsagerne, og smør dem godt ind i pastaen. Dæk fadet eller bradepanden med alufolie, så skankene er dækket til, og kom dem herefter i en 150° varm ovn, og braiser dem i 3 - 3,5 time, til skankene er meget, meget møre. Tag folien af skankene 30 minutter før, så de får en flot karamelliseret overflade. Server skanke og braisereurter med brunkål og en krukke god, stærk sennep.
Brunkål
Smelt sukkeret til letgylden karamel i en tykbundet gryde. Snit kålen fint, og kom den ned i gryden til karamellen sammen med krydderierne, og lad det sautere i 5 minutter. Tilsæt så øl og bouillon, og lad det simre under låg ved lav varme i ca. 45-60 minutter, indtil kålen er faldet godt sammen, og væsken er væk. Smag til med salt, peber og et par dråber eddike, til din brunkål sidder lige i skabet.
Ingredienser
Braiseret svineskank
2 svineskanke
3 gulerødder
2 løg
20 g smør
1 tsk havsalt
1 tsk hele sorte tørrede peberkorn
1 tsk hel kommen
1 tsk enebær
3 kviste rosmarin
1 fed hvidløg
½ dl blommeeddike eller anden frugteddike
1 spsk brun farin
1 spsk tomatpuré
½ dl rapsolie
½ l hønsebouillon
1 flaske øl mørk
Brunkål
100 g sukker
1 hvidkål
2 spsk havsalt
Friskkværnet peber
2 laurbærblade
2 allehånde knuste
2 kviste timian
1 dl øl mørk
3 dl hønsebouillon
cidereddike