Bestil mad ud af huset til vinterfesten. Lad vores kokke stå for maden, så du kan bruge tiden sammen med jeres gæster.

Se alle vores menuer her

Sådan gør du

Pil løgene, og skær dem i både, og skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Kom løg og gulerødder i en gryde sammen med resten af ingredienserne, undtagen dild og sildefileter, og kog lagen op.

Træk så gryden af varmen, og lad lagen køle godt af. Kom sildefileterne i et stort sylteglas, hæld den kolde lage over dem, og kom plukket dild med ned i glasset. Luk glasset tæt, sæt det i køleskabet, og lad bondesilden trække i minimum 3 dage, inden du spiser af dem.

Server bondesilden på rugbrød, og top med rå løg og evt. frisk dild.

Tip

Bondesild kan holde sig i ca. 2-3 måneder uåbnet i køleskab, og ca. 20-25 dage, når du har åbnet for glasset.

Ingredienser

2 rødløg
3 gulerødder
1 dl koldpresset rapsolie
1 dl æbleeddike
1 dl rørsukker
1 dl vand
4 laurbærblade
1 spsk hele sorte peberkorn
1 spsk enebær
1 spsk korianderfrø
2 spsk grov sennep
10 marinerede sild (sildefileter af god kvalitet)
1 bundt dild

Find opskriften i Almanak

Find bogen her