Tilbage til opskrifter

Blomkålspuré med sprød salat af blomkål hasselnød og bladselleri

Den cremede puré besidder nærmest majonæsekvaliteter, og den smager fortrinligt, når du kombinerer den med fisk og skaldyr, f.eks. som akkompagnement til kogt jomfrumhummer, rejer eller blæksprutte. Spis blomkålspuréen som forret med godt brød til, eller brug den som tilbehør.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk nytårsmenu lige til døren

Læs mere og bestil årets nytårsmenu her

Sådan gør du

Tag de grønne blade af blomkålen, og kasser dem. Skær de alleryderste små buketter af blomkålen, og kom dem i en skål. Skær resten af blomkålen ud i store stykker, og kom dem i en gryde med lidt vand i bunden.

Sæt gryden på komfuret, og damp blomkålen under låg i ca. 10-12 minutter. Blomkålen skal være mør, men den må ikke koge for længe, da den godt kan komme til at lugte og smage lidt ”fesent” – sådan en barndommens bagtrappeblomkål, som mange husker den. Lav salaten, mens kålen koger.

skyl bladsellerien, og snit den i helt fine strimler, og knus eller hak hasselnødderne let. Bland de små blomkålsbuketter, bladselleri og hasselnødder, og mariner dem med halvdelen af rapsolien, salt, peber og lidt citronsaft. Hæld blomkålen og 1 dl af kogevandet i en blender, og blend med smør, den anden halvdel af rapsolien, fintrevet citronskal og citronsaft. Blend, til puréen er glat, og smag så til med salt og peber.

Skyl krydderurter, og pluk dem i små buketter. Anret den lune puré på et fad, og drys med den sprøde salat og krydderurterne på toppen.

Ingredienser

1 blomkål
3 stængler bladselleri
25 g hasselnødder
10 g smør
2 spsk koldpresset rapsolie
havsalt
Friskkværnet peber
½ citron usprøjtet
Lidt blandede krydderurter f.eks. kørvel og bredbladet persille

Find opskriften i Almanak

Find bogen her