Sådan gør du
Gratin
Skær blomkålen i grove skiver, og fordel dem i et smurt ovnfast fad – ca. 25 x 25 cm. Krydr med salt og peber, og bag blomkålen ved 200° i 12-15 minutter.
Kog imens bouillonen op med ærterne, og stavblend det til en jævn masse. Rør friskosten i sammen med revet citronskal og muskat. Pisk æggene i et ad gangen, og krydr massen med salt og peber. Hæld saucen over blomkålen i fadet, og drys med rasp og revet parmesan.
Skru ned til 180°, og bag gratinen i 20-25 minutter, til blomkålen er helt mør og gratinen er flot sprød og gylden. Du kan evt. prikke med en urtekniv, hvor du kan se et stort stykke blomkål. Der må gerne være en lille smule bid tilbage, men kniven skal gå let igennem.
Topping
Kom ærter, olivenolie, revet hvidløg, grofthakket dild og citronsaft i et glas, der passer til en stavblender, og blend det til en meget grov puré. Juster evt. med et par skefulde vand, hvis ærtepuréen er lidt for tæt i det. Smag til med salt og peber, og riv frisk peberrod over. Servér til den varme gratin.
Ingredienser
Gratin
1 stort blomkålshoved
Salt og peber
5 dl grøntsagsbouillon
450 g kogte Sirius ærter eller kikærter (fra dåse eller hjemmekogte)
150 g friskost
Skal af 1 usprøjtet citron
½ tsk stødt muskatnød
3 æg
1 dl rasp
50 g parmesan
Topping
200 g grønne ærter fra frost, optøede
2 spsk olivenolie
½ fed hvidløg, revet
1 håndfuld dild, grofthakket
3 spsk citronsaft
4 cm frisk peberrod