Tilbage til opskrifter

Baked beans på stegt brød

Baked beans på brød er britisk hyggemad, når den er enklest. Her løftet med lidt yoghurt og urter. Hjemmelavede baked beans kan være et grundstof i dit bælgfrugtarsenal, der vil fungere lige så godt til morgenmad som til en hurtig frokost eller aftensmad.

Sådan gør du

Hak løget fint, og kom det i en lille gryde sammen med en sjat olivenolie. Rist løget i et par minutter, uden det tager farve. Tilsæt røget paprika og chilipulver, tomat, tomatpuré og kogte bønner. Rør det godt sammen, og simrekog i 5 minutter, til bønnerne har en tæt, grov sauce omkring sig. Tilsæt Worcestershire sauce og eddike, og smag til med salt, peber og lidt sukker.

Rist brødene flot gyldne på en varm pande i olivenolie. Fordel bønnerne på de stegte brød, og top med yoghurt og grofthakket dild.

Tip

Denne udgave er grovere end klassiske baked beans, og det synes vi er et fortrin. Hvis du foretrækker et mere klassisk udtryk, så hold bønnerne tilbage, og kog først de stegte løg, krydderier og tomat sammen. Kør igennem med en stavblender, til saucen er glat. Tilsæt bønnerne, og lad det simre et par minutter mere, inden du smager til.

Ingredienser

1 løg
olivenolie
1 tsk røget paprika
1 knivspids chilipulver
1 dåse hakkede tomater
1 spsk tomatpuré
2 spsk Worcestershire sauce
400 g kogte brune bønner fra dåse eller hjemmekogte
2 tsk æblecidereddike eller anden lys eddike
Salt og peber
1 tsk sukker

Desuden

4 skiver surdejsbrød , gerne daggammelt
1 dl græsk yoghurt 10%
1 håndfuld dild eller andre friske, bløde urter

Find opskriften i Meyers Hverdagsbønner

Find bogen her