Sådan gør du
Fjern de yderste blade fra hvidkålen, og skær kålhovedet i fire tykke skiver på tværs. Varm en pande med vindruekerneolie op til mellem varme, og rist hvidkålen på begge skæreflader, indtil overfladen er godt mørk. Krydr med salt, læg skiverne i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen ved 185° i 60-70 minutter. Kålen skal være godt mør.
Hak persillen fint, og rør den sammen med miso og smør. Gnid lidt af misosmørret ind i overfladen på den varme hvidkål – gem resten af smørret til servering. Rist pinjekernerne på en tør pande, til de får lidt farve og dufter kraftigt. Pil klementinerne i både, og skær dem igennem på langs. Hak rosinerne groft, og vend begge dele med ristede pinjekerner, citronsaft og 1½ spsk. vindruekerneolie.
Smag til med salt og peber, anret klementiner, pinjekerner og rosiner på og omkring kålen, og servér med resten af misosmørret på siden.
Ingredienser
1 hvidkål (ca. 1 kg.)
vindruekerneolie til stegning
salt
4 håndfulde bredbladet persille
50 g lys miso
50 g smør
50 g pinjekerner
4 klementiner
50 g hvide rosiner
peber