Tilbage til opskrifter

Bagt chokoladekage

Den yderst beskedne mængde mel i kagen sammmen med den rigelige mængde æg og brugen af Valrhonas meget intense Grand Cru-chokolade Guanaja giver dig en kage, som på en gang er intens og fnuglet. Kagen er skøn som den er. Med vaniljeparfumeret flødeskum til er den et lille vidunder.

Sådan gør du

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180º ved varmluft. Hak chokoladen groft, og kom den i en skål. Smelt smørret i en lille kasserolle, til det bruser. Tag kasserollen fra varmen, og tilsæt chokoladen. Rør med en gummidejskraber, til blandingen er helt smeltet og varm, mellem 50–55º, når du måler med et digitalt termometer.

Kom æggeblommerne i en skål, og stil den til side.

Pisk æggehviderne skummende, og tilsæt gradvist sukker. Pisk æggehviderne, til de er helt stive uden dog at være knoldede. Vend først lidt af de stive hvider i den varme chokoladeblanding – blandingen skal være skinnende. Tilsæt æggeblommerne, og vend dem godt rundt. Vend så resten af ægge- hviderne i, og sigt og vend til sidst hvedemelet i dejen.

Smør en springform med smør, og drys med sukker. Hæld det overskydende sukker ud. Fyld op med dej til lige under kanten, og bag kagen i midten af ovnen i ca. 20 minutter, til den er hævet op og ikke længere er blank (som den rå dej). Kagens indre skal være meget blødt.

Server kagen lun eller kold med creme chantilly til (en kvart liter piskefløde, halvanden spsk. flormelis og kornene af en kvart vaniljestang pisket til let skum).

Tip

Du kan også bage chokoladedejen i små aluminiumsforme, smørsmurte og dryssede med sukker. De fyldte forme kan fryses, tøs op i køleskabet og bages (selv når de er meget køleskabskolde). Bag dem ved 180º i 7–10 minutter, til de er hævet op og ikke længere er blanke i overfladen.

Ingredienser

225 g mørk chokolade af god kvalitet (f.eks. Valrhona Guanaja 70%)
110 g smør
5 æggeblomme
8 æggehvider
110 g sukker
30 g hvedemel
smør og sukker til formen

1 springform (ca. 24 cm i diameter)

Find opskriften i Meyers kager

Find bogen her