Sådan gør du
Syrnet mandelmælk
Rør eddiken i mandelmælken, og lad den stå ved stuetemperatur i 1-2 timer, til den tykner.
Bagt blomkål
Skær de grønne blade fra blomkålshovedet, og skyl det grundigt. Skær evt. blomkålshovedet over, hvis du vil have en større flade at brune i ovnen. Gnid blomkålshovedet med olie, salt og peber, og bag det i ovnen ved 230° i ca. 30 minutter, til det er mørt og har fået en flot gyldenbrun overflade.
Korianderolie
Skyl korianderen, slyng den tør i en salatslynge eller et viskestykke, og blend den med olivenolie, til du har en ensartet, helt grøn olie.
Servering
Skær granatæblet over på midten, og bank kernerne ud ved at holde om- kring skærefladen, over en skål, og slå på bagsiden med en grydeske. Pluk kernerne fri for den hvide inderskal.
Rist nødderne i et par minutter på en varm pande, og hak dem groft. Anret blomkålshovedet på et fad. Top med granatæblekerner, hakkede mandler, syrnet mandelmælk og til sidst korianderolie.
Ingredienser
Syrnet mandelmælk
½ l mandelmælk
2 tsk æbleeddike
Bagt blomkål
1 blomkål
4 spsk olivenolie
havsalt
Friskkværnet peber
Korianderolie
½ bundt koriander
1 dl olivenolie
Desuden
olivenolie
1 granatæble
50 g hasselnødder eller mandler