Dashi er den japanske grund fond lavet på Bonito fisken også kaldet Skip Jack Tun. Den bruges i stort set alle supper, sammenkogte retter og giver en god og afbalanceret umami smag til maden. Ofte bruger folk Dashi pulver som i øvrigt kan købes i de fleste asiatiske supermarkeder, det kan også fungere ganske fint, men her er altså grundopskriften på den magiske fond.

Sådan gør du

Kom vandet og konbu tangen i en gryde og tænd på lavt blus. Lad vandet simre i 5-10 min og tag herefter konbu tangen ud af gryden så fonden ikke bliver bitter.

Tilsæt Bonito flagerne og kog op i 30 sek, herefter slukkes blusset. Lad Bonito flagerne synke til bunds i fonden og dræn herefter fonden igennem en si el et dørslag.

Fonden kan nu bruges til de fleste japanske retter og den holder sig ganske fint i op til 5 dage i køleskabet, eller i flere uger i fryseren.

Tip

Konbu tang og Katsuobushi Bonito flager kan købes på WakuWaku.dk

Ingredienser

10 g konbu tang
20 g Katsuobushi Bonito flager
1 l vand