Tilbage til opskrifter

Aubergine- og sesamkroketter med peberfrugtdip

Sprøde, saftige og spændstige kroketter med en intens og let spicy dip. Hvis du laver både kroketterne og dippen, så bag aubergine og peberfrugter sammen.

Sådan gør du

Hvis du bruger tørrede bønner, så udblød dem natten over i rigeligt koldt vand. Kog dem i letsaltet vand under låg i 50-60 minutter, til de er helt møre. Hæld vandet fra, og lad dem køle af.

Prik små huller i auberginen med en gaffel, kom den i et ovnfast fad, dryp med lidt olie, og giv den et drys salt. Bag ved 200° i 30 minutter, til den er mør. Flæk auberginen, skrab kødet ud, og lad det dryppe af i en sigte. Du skal bruge 150 g auberginekød. Hak det groft.

Blend bønnerne med en stavblender til en fin puré, og kom den i en skål sammen med hakket aubergine, revet hvidløg, sesamfrø, sesamolie, spidskommen, finthakket citronskal og revet Vesterhavsost. Rør massen godt sammen, og smag til med salt og peber.

Smelt smørret i en gryde, og rør melet i. Tilsæt mælken, mens du pisker, og kog i 3-4 minutter ved svag varme til en meget tyk opbagning. Rør den sammen med aubergine-blandingen. Form små aflange kugler, læg dem på et stykke bagepapir i et lille fad, og kom dem i fryseren. De skal være hårde i det ydre, men behøver ikke være gennemfrosne. Panér dem i pisket æg og rasp – to gange, hvis paneringen ikke er tæt. Nu kan du stege kroketterne – eller fryse dem til en anden dag.

Varm vindruekerneolien op til 175°, eller indtil den syder og bobler omkring en tændstik uden svovl. Fritér kroketterne nogle stykker ad gangen, til de er gyldne og sprøde – ca. 2-3 minutter. Læg dem på køkkenrulle, og drys med en smule salt.

Ingredienser

50 g tørrede kidneybønner (eller 150 g kogte fra dåse)
1 aubergine (ca. 350 g)
3 spsk vindruekerneolie
Salt og peber
1 fed hvidløg
40 g sesamfrø
2 spsk mørk sesamolie
½ tsk spidskommen
Skal af ½ usprøjtet citron
50 g vesterhavsost
40 g smør
50 g hvedemel
1 dl mælk
2 æg
Rasp til panering
1 liter vindruekerneolie til fritering

Find opskriften i Grønne proteiner

Find bogen her