Tilbage til opskrifter

Appelsinmarmelade

Sådan gør du

Skræl 2 af appelsinerne med en kartoffelskræller, og sørg for, at der ikke kommer noget af det hvide med på skrællerne. Skær skrællerne i tynde strimler, og kom dem i en gryde med vandet. Lad strimlerne koge i 15­-20 min. Skær med en kniv skrællen af resten af appelsinerne, så alt det hvide kommer af, og der kun er det rene appelsinkød tilbage.

Skær appelsinkødet i små tern. Kom appelsintern og fennikelfrø op i gryden til strimlerne, tilsæt citronsaft, og lad det simre på lav varme i 30 minutter under låg.

Tilsæt sukkeret efter de 30 minutter, og lad det simre i yderligere 30 minutter til en tæt kompot. Marmeladen burde have en passende konsistens nu, men du kan evt. tykne med lidt geleringspulver, hvis du synes.

Kom den varme marmelade på skoldede, Atamon­skyllede syltetøjsglas, og opbevar dem i køleskabet. Marmeladen kan holde sig uåbnet i 4­5 måneder i køleskabet og 3­4 uger i køleskabet, hvis den er åbnet.

Tip

Når sæsonen for blodappelsiner er på sit højeste, kan du bruge disse i stedet for almindelige appelsiner. Det giver en meget fint parfumeret og aromatisk appelsinmarmelade. Der er en nærmest hindbæragtig smag i de røde appelsiner, som ikke er til at stå for, så køb et net, når du falder over dem.

Ingredienser

10 appelsiner (usprøjtede)
1 citron
5 dl vand
10 fennikelfrø
500 g rørsukker

Find opskriften i Almanak

Find bogen her