Sådan gør du
To dage før
Gnid salt ind i de 4 lår, dæk dem til, og sæt dem i køleskabet i 36-48 timer.
På dagen
Skyl overskydende salt af lårene. Kom fedtet og lårene i en passende gryde sammen med sort peber, laurbær og 2 pillede hvidløg. Kog lårene ved meget svag varme i 2-2½ time, eller indtil de er helt møre, men stadig intakte. Du kan sagtens bruge andelårene nu, men du kan også komme andelårene i en beholder, der kan tåle varme, sigte fedtet over og opbevare andelårene i køleskabet i et par dage eller en måned – er de ordentligt dækket til og i en lufttæt beholder, er de nu konserverede.
Tænd for ovnen på 220°. Børst svampene med en blød børste – hvis de er meget beskidte, kan du vaske dem forsigtigt. Rist dem hurtigt med salt og peber på en varm pande sammen med lidt andefedt som fedtstof.
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kom dem i et stort ovnfast fad. Tag de confiterede andelår ud af køleskabet, skrab så meget som muligt af det stivnede fedt, og fordel lårene oven på kartoflerne. Sæt fadet i den varme ovn, og steg både andelårene og kartoflerne gyldne og helt sprøde. Regn med en 40-50 minutter. Pas på med at krydre for meget med salt, da andefedtet i sig selv indeholder en del salt. Vend de forstegte svampe ned i kartoflerne i de sidste 10-15 minutter af stegetiden.
Pil de sidste to hvidløg, og hak dem fint. Skyl persillen, og kør den tør i en salatslynge, eller dup den i et rent viskestykke. Hak også den fint med en skarp kniv, og bland den hakkede persille med hvidløget.
Ved servering
Vend hvidløgspersillen ned i de stegte kartofler sammen med svampene, lige før du skal spise. Spis gerne en fyldig æblerelish eller en råkost af æbler og kål med en sursød dressing til lårene.
Ingredienser
Confiterede lår
4 store, fede andelår
1 ½ tsk fint salt
800 g andefedt
10 hele peberkorn
4 laurbærblade
2 fed hvidløg
Tilbehør
200 g svampe efter eget valg
900 g kartofler
2 fed hvidløg
2 håndfulde bredbladet persille
Desuden
havsalt
friskkværnet peber