Tilbage til opskrifter

Æbleskiver med appelsin og kardemomme

  • Æbleskiver med kardemomme

En juleklassiker uden lige! Her med en skøn smag af kardemomme og appelsin. Server æbleskiverne med et let drys flormelis, og spis dem med hjemmelavet syltetøj eller frugtmos.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Bland mel, salt, sukker, kardemomme, natron og 1 tsk. revet appelsinskal sammen i en skål. Skil æggene i blommer og hvider, og pisk æggeblommerne med kærnemælk, og rør det i de tørre ingredienser. Tilsæt også rapsolie og saften fra den halve appelsin, og hæld dejen i en kande, og lad den hvile i ca. ½ time i køleskabet.

Pisk derefter æggehviderne stive, og vend dem i dejen. Den første skefuld hvider bankes godt og grundigt ind, og derefter kan du nemt folde resten af de piskede hvider forsigtigt i dejen uden tab af luftighed. Opvarm æbleskivepanden, og hæld lidt olie i hvert hul. Det er kun nødvendigt at hælde olie i panden til det første hold æbleskiver, til de øvrige er det ikke nødvendigt, når dejen er tilsat olie.

Fyld hullerne trekvart op med dej. Vend æbleskiverne, når de begynder at stivne og hæve i kanterne – brug en gaffel eller en strikkepind til at vende med, og drej dem flere gange under bagningen, så de bliver fine og runde. Tjek, om æbleskiverne er gennembagte, ved at stikke i dem med selvsamme strikkepind eller en kødnål – hvis der hænger dej ved, må skiverne bages noget længere.

Hold evt. de færdige æbleskiver varme i ovnen, mens du bager videre, eller læg dem i et fad dækket med alufolie.

Ingredienser

5 dl hvedemel
½ tsk salt
2 tsk sukker
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk natron
½ appelsin
3 æg
4 dl kærnemælk
3 spsk koldpresset rapsolie
rapsolie til stegning