Tilbage til opskrifter

Æbleskiver med appelsin og kardemomme

  • Æbleskiver med kardemomme

En juleklassiker uden lige! Her med en skøn smag af kardemomme og appelsin. Server æbleskiverne med et let drys flormelis, og spis dem med hjemmelavet syltetøj eller frugtmos.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Bland mel, salt, sukker, kardemomme, natron og 1 tsk. revet appelsinskal sammen i en skål. Skil æggene i blommer og hvider, og pisk æggeblommerne med kærnemælk, og rør det i de tørre ingredienser. Tilsæt også rapsolie og saften fra den halve appelsin, og hæld dejen i en kande, og lad den hvile i ca. ½ time i køleskabet.

Pisk derefter æggehviderne stive, og vend dem i dejen. Den første skefuld hvider bankes godt og grundigt ind, og derefter kan du nemt folde resten af de piskede hvider forsigtigt i dejen uden tab af luftighed. Opvarm æbleskivepanden, og hæld lidt olie i hvert hul. Det er kun nødvendigt at hælde olie i panden til det første hold æbleskiver, til de øvrige er det ikke nødvendigt, når dejen er tilsat olie.

Fyld hullerne trekvart op med dej. Vend æbleskiverne, når de begynder at stivne og hæve i kanterne – brug en gaffel eller en strikkepind til at vende med, og drej dem flere gange under bagningen, så de bliver fine og runde. Tjek, om æbleskiverne er gennembagte, ved at stikke i dem med selvsamme strikkepind eller en kødnål – hvis der hænger dej ved, må skiverne bages noget længere.

Hold evt. de færdige æbleskiver varme i ovnen, mens du bager videre, eller læg dem i et fad dækket med alufolie.

Ingredienser

5 dl hvedemel
½ tsk salt
2 tsk sukker
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk natron
½ appelsin
3 æg
4 dl kærnemælk
3 spsk koldpresset rapsolie
rapsolie til stegning


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    To generationer: Søde sager i juleudgave

    Vi skruer op for julehyggen i Madhusets køkkener og kaster os over nogle af favoritterne fra det søde julekøkken. I lærer bl.a. at lave jødisk-inspireret småkager med kanelsukker og arbejde med dej så der kan laves julesnurrer. Man skal minimum købe to billetter til vores to-generationer arrangementer. Vi anbefaler, at børnene er fyldt 7 år. Der arbejdes i grupper, selvfølgelig så børnene er sammen med den voksne, de følges med.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du æblegløgg derhjemme