Mostarda er et sødt, krydret tilbehør med sennep, oprindeligt fra Norditalien, men vi har også syltet med sennep i Norden i middelalderen. Æblemostardaen er en version af en middelalder­æblemos. Og ud over at bruge den til grillmad og til retter med lyst kød er den dejlig til ost og røgvarer, som smørelse i en sandwich eller i stedet for smør på rugbrødet i en rullepølsemad.

Sådan gør du

Vask æblerne, og del dem i kvarter. Kom dem i en gryde med vandet, og damp dem under låg, med skræl, kerner og det hele i ca. 7-­8 minutter, sådan at de begynder at koge sammen til kompot, men at der også stadig er hele stykker.

Kom de møre æbler i en blender eller foodprocessor, blend dem fint, og passer dem så igennem en sigte, så kerner og skaldele skilles fra frugtmosen.

Smag mosen til med æbleeddike, brun farin og grov sennep, så der er balance mellem surt, sødt og stærkt, og krydr diskret med salt

Ingredienser

6 røde æbler
3 spsk vand
4 spsk æbleeddike
2 spsk brun farin
2 spsk grov sennep
havsalt

Find opskriften i Almanak

Find bogen her