8 livretter til påskebordet

Det gode påskebord skal afspejle det forår, vi står i. Der er nogle helt særlige og almengyldige råvarer, som altid er et hit; asparges, æg, sild og radise er nogle af dem og de skønne forårsbebudere som kørvel, spinat, ramsløg og diverse skud og knopper skal også med til bords. Vi har samlet otte bud på forårsfriske livretter og et par søde desserter, som du kan sætte på bordet i påskedagene.

 • Smagen af forår

  Hønsesalat med syltede hvide asparges, syltede svampe, estragon og sprød bacon

  Opskrifter til påske

  Der er fuldt tryk på smagen i den her hønsesalat, hvor vi bruger både syltede asparges og syltede svampe. Det giver en frisk syrlig kant og samtidig masser af umami og dybde.

  Har du ikke syltede svampe, kan du bruge stegte friske champignon og almindelig neutral olie. Købte asparges på glas eller blancherede friske grøntsager kan også bruges.

  Find opskriften
 • Smagen af forår

  Bagte rødbeder med østersvinaigrette og sprødt hvedebrød

  Opskrifter til påske

  Her kommer en grøn, eller måske nærmere rød, servering til dit påskebord.

  Vi spiser for få af de, i øvrigt bæredygtige, små bløddyr, når man tænker på, hvor gode de bliver på vores breddegrader. De kan også fås til en rimelig pris, hvis man holder lidt øje, og her skal du ikke bruge ret mange. Bag rødbederne dagen i forvejen.

  Hent opskriften

Et helt uundværligt indslag på ethvert påskefrokostbord er den gode mayonnaise. Vores klassiske udgave er lavet med koldpresset rapsolie og æblecider. Brug en skefuld på smilende æg toppet med stenbiderrogn og dild. Hvis du har noget rugbrød til overs, kan du skære det i tynde skiver, tørre dem med rapsolie i ovnen og dyppe i mayoen – perfekt til en velkomstsnack.

 • Smagen af forår

  Friteret skrubbefilet med remoulade på sennepspickles

  Opskrifter til påske

  Fiskefilet i sin rene form med en karakterfuld remoulade rørt med hjemmelavede sennepspickles og godt med urter. Skrubben er en dejlig fladfisk, der noget uretmæssigt står i skyggen af rødspætten. Du kan selvfølgelig bruge alle fladfisk her, også gerne ising. Servér fiskefileterne med remoulade, rugbrød og citronbåde.

  Hent opskriften
 • Smagen af forår

  Karrysild med æble og æg

  Opskrifter til påske

  Denne opskrift holder vi helt enkelt, hvor vi sætter liden til en god hjemmelavet karryblanding. Det er vigtigt, at cremen er godt karrystærk, og at sildene ikke svømmer i mayo. Denne karrysild salat vil med garanti sprede madglæde ved påskebordet.

  Mulighederne for variation af karrysild er store, og du kan f.eks. komme lidt finthakket løg, fintrevet ingefær, koriander eller kørvel i cremen, hvis den skal have endnu mere kant.

  Hent opskriften