Meyers surdejsskole
1.445,-
pr. person
Bagning med surdej som eneste hævekraft er sin helt egen disciplin – og al umagen værd. Kurset kredser om et drømmenes surdejsbrød: et brød med en mørk og knasende skorpe, et flot og tyndt øre, en åben og saftig krumme med masser af ujævne lufthuller og en raffineret syrlighed, der bryder kornets sødme. Ligeledes bruger vi surdejen til sødt bagværk. Kurset er en oplagt fortsættelse, hvis du har været på et af vores andre bagekurser, men alle der har mod på mere avancerede teknikker med den rene surdejsbagning, er velkomne.
Hvad lærer du?
Du får en grundig indføring i de processer, der foregår i en surdej. Dem kan du nemlig selv styre ved hjælp af temperatur, konsistens, valg af mel med mere. Vi viser, hvordan du opstarter og plejer surdej, og vi svarer på dine surdejsspørgsmål.
Du får uundværlige tips til at vælge mel til surdejsbagning. Det handler om at forene de rette bageegenskaber med stor smag i brødet – vi taler om blød og hård gluten, fuldkornsmængde med mere. Vi bager udelukkende med økologisk mel.
På vejen mod det ultimative surdejsbrød lærer du ælte- og foldeteknikker, formning til bordhvil, formning af brødet, inden det skal i hævekurv, snitte- og bageteknikker, brug af damp i ovnen og meget mere – kort sagt alle de skridt, der skal til for at nå i mål med det ultimative surdejsbrød.
Vi kommer naturligvis også omkring, hvordan surdejen kan bidrage med smag og tekstur til sødt bagværk.
Vi giver gode råd til at passe surdejsbagning ind i en travl hverdag.
Hvad får du?
- Friskbagt bagværk ved ankomst
- Drikkevarer i form af vand, øl og æblemost er inkluderet gennem hele kurset
- Omsorg fra vært og opvasker, så du kan koncentrere dig om maden
- Friskbagt madbrød til frokost
- Surdej med hjem
- Meyers forklæde og opskrifter på dagens bagværk med hjem
- Dej til næste dags morgenbrød, så du kan fornøje familien
Medbring gerne et indkøbsnet eller en taske, så I nemt kan bære de lækre ting, I får med hjem – det kan være alt fra jeres bagværk til andre småting, I vil tage med fra dagen.
Afsættet for kurset er vores store surdejsbagebog, Meyers Surdejsskole (udgivet 28. oktober 2022).
Hvor foregår det?
Nørrebrogade 52 C, 2200 København
Praktisk information
På kurset vil I blive inddelt i mindre hold, hvor I sammen skal prøve kræfter med opskrifterne.
Hvis i kommer sammen med andre, vil vi så vidt muligt sørge for at I får oplevelsen sammen.
Kurset undervises på dansk.
Meyers Madhus findes i baggårdene bag gitterporten på Nørrebrogade 52, 2200 København N.
Parkering her på Nørrebro kan være en udfordring. Hvis du kommer i egen bil, er her nogle bud på parkeringsområder, hvor andre har haft held med det:
Underjordisk p-hus ved Sankt Hans Torv samt på sidegaderne Elmegade, Stengade, Birkegade og Møllegade.
Alternativt går bus 5C fra Nørreport station, og stoppestedet Elmegade er tæt ved Nørrebrogade 52C, hvor vi holder til.
Du kan også tage metroen til "Nørrebros Runddel", som er ca. 10 min på gåben fra Madhuset.
Af hensyn til både råvareindkøb og forberedelse til vores kurser, er det ikke muligt at ombooke kursuspladser senere end 30 dage før kurset. Derudover er det ikke muligt at få refunderet købte kursuspladser.
Du skal ikke medbringe andet end godt humør og nysgerrighed, samt den billet/ordrebekræftelse du modtog i forbindelse med booking af kursus, denne skal nemlig fremvises ved ankomst.
På vores bagekurser får I en masse lækkert bagværk med hjem efter kurset, derfor er det en god ide at tage et ekstra net eller en taske med. Vi har papirsposer til rådighed.