Tilbage til opskrifter

Varmrøget regnbueørred med julesalat, syltet citron, dukkah og flødeostecreme

Retten her føjer sig til en stolt tradition for at bruge fjerne egnes krydderier i det danske julekøkken. Den nordafrikanske krydring og den syltede citron fra samme hjørne af verden går overraskende godt sammen med den røgede fisk og den bitre salat.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Pluk den røgede fisk i mindre stykker.

Pluk salaten i blade, og pluk de største blade i mindre stykker. Læg salaten i iskoldt vand, mens du forbereder resten.

Dressing

Blend syltet citron, citronsaft, olivenolie, dijonsennep og sukker til en ensartet dressing – i en høj blender eller i et glas, der passer til en stavblender. Smag til med peber.

Dukkah

Rist mandler, anisfrø, allehånde, spidskommen og korianderfrø på en tør pande i 5-6 minutter ved svag varme. Hak det hele groft, og ryst det sammen med salt og sukker.

Flødeostecreme

Rør flødeost og citronsaft sammen, og smag til med salt og peber.

Ved servering

Snit purløget fint. Hæld vandet fra salaten, og slyng den tør i en salatslynge eller et viskestykke. Vend salaten med dressingen, og fordel den på et fad. Fordel den røgede fisk ovenpå salaten. Anret flødeostecremen ovenpå, og drys med purløg og dukkah lige før servering.

Ingredienser

300 g varmrøget regnbueørred (eller laks)
2 julesalathoveder
1 håndfuld bitre salater (valgfrit, men f.eks. frissé eller radicchio)

Dressing

¼ saltsyltet citron
4 spsk citronsaft
¼ dl olivenolie
1 ½ spsk dijonsennep
1 ½ tsk sukker
peber

Dukkah

50 g mandler
½ tsk anisfrø
½ tsk knust allerhånde
½ tsk spidskommen
½ tsk korianderfrø
½ tsk salt
1 knivspids sukker

Flødeostecreme

1 dl flødeost (gerne Kirks)
1 spsk citronsaft

Desuden

1 stor potte purløg

Find opskriften i Meyers jul