• Varm chokolade opskrift fra Claus Meyer

Udover en generøs dosering af mørk chokolade og tilsætningen af både vanilje og piskefløde, er det, der gør forskellen, at drikken får lov at trække. Den skal gerne laves dagen før servering, så mælkesyrebakterierne har tid til at arbejde og udvikle smagen. Ikke så chokolademælken syrnes – den skal bare opnå en dybere og mere koncentreret chokoladesmag. Har du ikke tid til at lade drikken trække, får du stadigvæk en meget dejlig varm chokolade ud af det. Du kan evt. fortynde med mere mælk til børn og barnlige sjæle eller andre med sarte ganer.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Hak chokoladen fint, og stil den til side. Flæk vaniljestangen og skrab kornene fri.

Varm mælk, piskefløde, rørsukker, vaniljekorn- og stang op i en lille gryde, til det er tæt på kogepunktet. Tag det af varmen, og lad det trække lidt.

Tilsæt chokoladen, og pisk kraftigt, til blandingen er ensartet.

Stil drikkechokoladen koldt og tildækket, gerne natten over, hvis det kan lade sig gøre, så mælkesyrebakterierne har tid til at udvikle sig - det gør, at drikken får en mere koncentreret og fløjlsblød smag.

Varm forsigtigt drikkechokoladen igennem inden serveringen. Pisk grundigt, så drikken er cremet og ensartet. Sigt gerne drikken, og brug evt. en stavblender til at forfine den yderligere.

Server drikkechokoladen i små kopper, og kom flødeskum på toppen, hvis du har lyst til det.

Tip

Prøv at tilsætte 1 spsk mandelmel pr. kop chokolade ved servering, og brug en hel kanelstang i stedet for vanilje, så får du en chokolade, der minder meget om den man drikker i Mexico.

Ingredienser

100 g mørk chokolade , gerne Valrhona Guanja 70%
5 dl sødmælk
½ dl piskefløde
10 g rørsukker
½ vaniljestang

Find opskriften i Meyers Chokolade

Find bogen her