Tilbage til opskrifter

Vandbakkelser med geraniumcreme

Det er vandindholdet i vandbakkelserne, der damper op, og får de små kager til at hvælve sig til dobbelt størrelse. Bakkelserne kan bruges til alt fra klassiske éclairs, til profiteroles eller til disse vidunderlige små størrelser med et fyld af citronparfumeretgeraniumcreme og hindbærsyltetøj.

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Vandbakkelser

Kom vand og smør i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt al melet på en gang, og pisk kraftigt, til dejen er ensartet, og slipper grydens sider. Tag gryden af varmen, og lad dejen køle i 10 minutter. Rør æggene i dejen, et ad gangen, til dejen er tyk og smidig. Kom dejen i en sprøjtepose med en tylle på 1 cm, og sprøjt ca. 20 små rosetter på et par bageplader med bagepapir. Bag vandbakkelserne ved 200° i ca. 15-20 minutter, og husk at de små kager er meget sarte, især under den første del af bagningen, så undgå at åbne ovnen undervejs.

Geraniumcreme

Hak den friske geranium fint. Pisk fløden let – den må ikke blive for stiv – og fold drænet yoghurt og tykmælk i det letpiskede flødeskum. Vend sukker og citronsaft i cremen, og tilsæt til sidst den hakkede geranium. Stil cremen i køleskabet, til du skal bruge den.

Sådan samler du vandbakkelser

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og dyp toppen af vandbakkelserne i smeltet chokolade. Lad chokoladen størkne, og skær så vandbakkelsen over på midten. Læg en god klat hindbærmarmelade på hver bund, derpå 1-2 skefulde geraniumcreme, og afslut med at lægge toppene tilbage på vandbakkelserne. Spis vandbakkelserne indenfor de første 4 timer efter de er langt sammen.

Tip

Du kan selv dyrke geranium i haven eller købe den som potteplante hos en blomsterhandler, og bruge den citronduftende plante som køkkenurt året rundt. Et par blade giver fx en fin parfumering til rabarberkompotten eller jordbærsyltetøjet.

Ingredienser

Vandbakkelser

3 dl vand
100 g smør
130 g hvedemel
4 æg

Geraniumcreme

10 g friske geraniumblade
2 dl piskefløde
5 dl drænet yoghurt
3 dl tykmælk
100 g sukker
2 spsk citronsaft

Desuden

200 g mørk chokolade
1 ½ dl hindbærsyltetøj

Find opskriften i Meyers Bageri

Alle de bedste opskrifter på brød og kager fra Meyers eget bageri

Find bogen her

Lækre og nemme madopskrifter

Find vores bedste opskrifter til alle fire sæsoner – måned for måned, opskrifter til årets højtider og masser af god inspiration til dit eget madliv derhjemme.