Sådan gør du
Dag 1
Hæld koldt vand, kærnemælk og øl i en skål og rør gæren helt ud. Tilsæt salt, rugkerner, de 2 slags frø og rugmel og ælt dejen i 10 minutter – gerne i en røremaskine. Fordel dejen i 2 forme der forinden er smurt med rapsolie, dæk dem med film eller fugtigt klæde og sæt dem i køleskabet i minimum 12 timer før bagning. Jo længere dejen står, jo mere smag får brødet – dog kan den maksimalt stå i 6 dage, da den ellers bliver for sur.
Dag 2
Bag brødet ved 180° i 90 minutter, vend de varme brød ud af formene og bank på bunden af dem for at høre, om de lyder hule og færdige. Lad brødene køle af på en bagerist, før du skærer i dem.
Ingredienser
6 dl koldt vand
2 dl kærnemælk
1 ½ dl øl
10 g gær
25 g havsalt
250 g skårne rugkerner
200 g hørfrø
250 g solsikkekerner
550 g stenformalet rugmel (fuldkorn)
rapsolie (til pensling)