En skøn sirup lavet på rosenhoveder. Siruppen kan holde sig i 3-4 måneder i køleskabet. Brug den på yoghurt, tykmælk, i pandekager, over lagkager, til fløderand, vaniljeis eller som marinade i en frugtsalat.

Bestil mad ud af huset til vinterfesten. Lad vores kokke stå for maden, så du kan bruge tiden sammen med jeres gæster.

Se alle vores menuer her

Sådan gør du

Kom sukker, cidereddike og vand i en gryde, og bring det i kog. Når sukkerlagen koger, så tilsæt de plukkede rosenblade, og tag gryden af varmen. Hæld den varme sirup på et rent patentglas, og lad siruppen trække i 12 timer inden brug. Lad evt. rosenblandene blive i siruppen, da de ser smukke ud. Gør det, hvis du synes, de allerede har afgivet deres fine parfume.

Ingredienser

200 g sukker
2 spsk cidereddike
3 dl vand
5 rosenhoveder hybenroser eller haveroser (usprøjtede)