Tilbage til opskrifter

Risalamande lavet i ovnen

Den her risengrød er doseret til at blive brugt til risalamande, så risengrøden er mere lind og ikke så tung. Det betyder, at du ikke behøver at røre så meget fløde i den - og derfor er den lettere og smager bedre.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Varm ovnen op til 200 grader.

Skyl risene og kog dem forsigtigt op med mælken i en tykbundet gryde. Rør rundt hele tiden. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og stangen ned i risene sammen med sukker og salt.

Sæt låg på gryden, og sæt den ind i ovnen i ½ time. Bliv ikke nervøs over, at den er så flydende, som den er. Lad risengrøden køle helt af. Fisk vaniljestængerne op. Hak mandlerne groft.

Pisk fløden, indtil den har til konsistens som en tyk ymer, og vend den forsigtigt rundt i risengrøden sammen med mandlerne.

Lad risalamanden stå og sætte sig, og servér den med en god kirsebærsauce.

Ingredienser

130 g grødris
1 l sødmælk
1 vaniljestang
75 g sukker
1 knivspids salt
75 g smuttede mandler
4 dl piskefløde
1 stor tykbundet gryde med låg der kan gå i ovnen


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Simremad

    På dette kursus, inspireret af Claus Meyers kogebog "Meyers Simremad", dykker vi ned i de teknikker, ingredienser og remedier, der giver dig succes i simregryden. Resultatet bliver en overdådig middag, som vi nyder med god vin i glasset. Simremad er robust, mør, saftig og intens mad, tilberedt langsomt, mens du kan lave alt mulig andet – slow food af den bedste slags, uanset om du bekender dig til støbejernsgryde, sous vide, trykkoger eller tagine.

    Læs mere og bestil

En af julens klassikere, som det i den grad kan betale sig at lave selv. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du hjemmelavet rødkål