Sådan gør du
Bund
Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn og 120 g af hvedemelet i en røreskål, og mix det sammen, med hænderne – hvis du har en røremaskine eller en elpisker med dejkroge kan de også bruges, men pas på ikke at piske eller overarbejde dejen.
Tilsæt de resterende 350 g hvedemel og salt, når den første blanding er ensartet. Bland tingene hurtigt, men grundigt, sammen. Lad dejen hvile i køleskabet ca. en time.
Rul mørdejen ned på 4 mm tykkelse, på et stykke bagepapir, og læg bunden på en bageplade. Prik dejen godt med en gaffel og bag den gyldenbrun i ovnen ved 180° til den er færdig.
Peanutfyld
Kom honning og kokosfedt i en skål. Smelt smørret og hæld det ud over blandingen. Hak de saltede peanuts og kom dem i blandingen (gem en smule til pynt).
Hæld hele herligheden på den bagte mørdej og lad det køle af til stuetemperatur.
Skær bunden ud i 20 aflange barrer.
Overtræk
Smelt mælkechokoladen over et vandbad, og dyp så hver bar her i. Drys med hakkede, saltede peanuts.
Ingredienser
Bund
240 g smør
160 g flormelis
60 g mandelmel (eller fintblendede smuttede mandler)
2 mellemstore æg
½ vaniljestang
470 g hvedemel
1 tsk fint salt
Peanutfyld
150 g honning
100 g kokosfedt
60 g smør
600 g salte peanuts
Overtræk
300 g mælkechokolade