Naan er det persiske ord for brød, og traditionelt bages de flade, bløde hvedebrød i en tandoor – en lerovn. Men en stegepande eller en almindelig ovn og en bagesten kan også gøre det. Brødet er genialt til indisk og pakistansk mad, men også lækkert til madpakken og som en hurtig snack.

Sådan gør du

Ælt alle ingredienserne sammen til en glat dej. Det tager ca. 5 minutter på en røremaskine ved lav hastighed. Dæk dejen til, og lad den hvile i ca. 20 minutter på køkkenbordet. Del dejen i 20 stykker, og form dem til små boller. Dæk dem til, og lad dem hvile igen i ca. 25 minutter på køkkenbordet. Tryk bollerne helt flade med hænderne – de skal være under 1 cm tykke. Sæt en pizzasten i ovnen, og varm den op til 250°. Flyt naanbrødene over på pizzastenen ad nogle omgange, og bag dem, til de er sprøde udenpå og bløde indeni. Bagetiden afhænger af, hvor godt din ovn varmer, så hold øje med dem – og regn med, at de skal have ca. 4-5 minutter.

Tip

Du kan også bage naanbrødene på en tør, meget varm pande, til de er sprøde udenpå og bløde indeni. De skal have fra 30 sekunder til 2-3 minutter på hver side afhængigt af hvor varm din pande er.

Ingredienser

1 kg selvhævende mel fås i helsekostbutikker eller asiatiske madbutikker
2 dl mælk
1 æg
50 g sukker
25 g salt
½ dl rapsolie
4 dl vand