Sådan gør du
Flæk de tykkeste af broccolinierne, og hvis de er meget lange, så del dem i to på midten. Varm en pande op med en sjat olie, til den er godt varm. Rist broccolinierne i 1-2 minutter på hver side, så de får noget farve. Tag dem af panden.
Hak løget fint, og riv eller hak hvidløget fint. Kom smør eller olivenolie på panden, og steg løg og hvidløg igennem i et par minutter, uden at de tager farve. Kom bønnerne på panden sammen med revet citronskal og citronsaft og 1 dl kogevand/bouillon.
Kog igennem i et par minutter, så smagen trænger ind i bønnerne, og rør så parmesanen i, og vend også de stegte broccolini i. Smag til med salt og peber, og servér med det samme.
Ingredienser
300 g broccolini
Rapsolie til stegning
600 g kogte hvide bønner (helst hjemmekogte, men dåse eller glas kan gå)
1 dl bønnekogevand , bouillon eller vand
1 løg
1 fed hvidløg
1 hel usprøjtet citron , revet skal og saft derfra
50 g smør eller olivenolie
50 g parmesan , revet