Tilbage til opskrifter

Lynstegte hvide bønner med broccolini, citron og parmesan

En af de helt simple tilberedninger af bønner, der virkelig fremhæver deres smag og konsistens på en delikat måde. Det her kan være et simpelt måltid med brød på siden, en af flere retter eller et skønt tilbehør. 

Sådan gør du

Flæk de tykkeste af broccolinierne, og hvis de er meget lange, så del dem i to på midten. Varm en pande op med en sjat olie, til den er godt varm. Rist broccolinierne i 1-2 minutter på hver side, så de får noget farve. Tag dem af panden.

Hak løget fint, og riv eller hak hvidløget fint. Kom smør eller olivenolie på panden, og steg løg og hvidløg igennem i et par minutter, uden at de tager farve. Kom bønnerne på panden sammen med revet citronskal og citronsaft og 1 dl kogevand/bouillon.

Kog igennem i et par minutter, så smagen trænger ind i bønnerne, og rør så parmesanen i, og vend også de stegte broccolini i. Smag til med salt og peber, og servér med det samme.

Tip

Som alternativ til broccolini vil f.eks. almindelig broccoli, grønkål, palmekål, bladbeder eller spinat fungere godt. I så enkel en ret som denne anbefaler vi, at du enten koger dine egne bønner eller vælger nogle fra glas eller dåse, som du synes smager godt.

Ingredienser

300 g broccolini
Rapsolie til stegning
600 g kogte hvide bønner (helst hjemmekogte, men dåse eller glas kan gå)
1 dl bønnekogevand , bouillon eller vand
1 løg
1 fed hvidløg
1 hel usprøjtet citron , revet skal og saft derfra
50 g smør eller olivenolie
50 g parmesan , revet

Find opskriften i Meyers Hverdagsbønner

Find bogen her