Tilbage til opskrifter

Kalveleverpostej

Lav to store postejer eller flere i mindre forme. På den måde kan du nemt fryse dem ned, og tage en form ud og bage den, når du har lyst til nybagt leverpostej. Blandingen af persillerod og æbler gør postejen mildere, lettere i teksturen og lidt mere delikat i smagen.

Bestil mad ud af huset til nytår. Lad vores kokke stå for menuen til årets sidste fest, så du slipper for at stå i køkkenet nytårsaften.

Bestil her

Sådan gør du

Kom løg, ansjoser, hvidløg, timian, rosmarin, æg og krydderier i en køkkenrobot og blend. Bland lever og spæk og kom krydderimassen i.

Smelt smør i en gryde, rør mel i og bag igennem, indtil det begynder at slippe grydens sider. Rør mælk i lidt ad gangen og bag igennem ved svag varme under konstant omrøring, så det ikke brænder på. Afkøl opbagningen let, og vend den herefter i leveren.

Skræl persillerødder og æbler og skær dem ud i grove stykker. Kom dem i en gryde med letsaltet vand og kog dem i ca. 15 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og blend persillerødder og æble til en glat puré. Afkøl let og tilsæt til levermassen. Smag til med salt og peber. Det er ikke det rareste at smage på en leverpostejfars, men man kan evt. bage en lille prøve i ovnen for at være sikker på, at der er den rigtige krydderibalance.

Hæld farsen i forme og bag postejerne i vandbad i ovnen ved 170° i 40-45 minutter. Små forme skal bages halv tid.

Anret den lune leverpostej på groft rugbrød med hjemmesyltede rødbeder.

Ingredienser

700 g hakket kalvelever
300 g hakket spæk
1 løg
1 fed hvidløg
200 g persillerod
150 g æbler
5 ansjoser
5 kviste timian eller rosmarin
½ revet muskatnød
½ tsk allehånde
1 tsk fennikelfrø
Salt og peber
50 g smør
50 g hvedemel
4 dl mælk
2 æg