Tilbage til opskrifter

Kagecreme med vanilje

En god, sikker kagecreme med vanilje går du aldrig galt i byen med. Denne vaniljekagecreme er fastere end en creme anglaise og kan laves flere dage i forvejen. Brug den f.eks. i trifli og lagkager eller som base for kaffe eller chokoladecreme til éclairs.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og bring stang og korn i kog sammen med mælken.

Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem kraftigt med sukkeret, til blandingen bliver hvid. Tilsæt majsstivelse uden at piske. Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen. Lad cremen koge i ca. 1 minut under kraftig piskning; pas på, den ikke brænder på.

Hæld cremen gennem en sigte over i en skål, dæk overfladen til med husholdningsfilm, og lad den køle af i køleskabet inden brug.

Tip

I stedet for almindelig sukker kan du lave din egen hjemmelavede vaniljesukker.

Ingredienser

½ vaniljestang
5 dl sødmælk
6 æggeblommer
150 g sukker
40 g majsstivelse