Tilbage til opskrifter

Kålslaw med persille og spidskommen

Servér kålslawen til barbecue-mad, burgere eller lammefrikadeller og prøv også at lave den i en flot lyserød version, når du ligger inde med et rødkål.

Sådan gør du

Skær stokken fri af hvidkålen, kassér den, og snit kålen i tynde strimler på max 2 mm. Det er nemmest at bruge et mandolinjern eller råkostjernet på en foodprocessor, men tålmodighed og en skarp kniv kan også gøre det. Skræl gulerødderne, og skær dem i flotte tynde strimler ligeledes på mandolin- eller råkostjern. Skyl og pil bladene af persillen, og hak den groft, gerne i strimler.

Dressing

Rist spidskommenfrøene på en tør pande, til de springer og bliver let brune. Knus så frøene i en morter, eller på et skærebræt med den brede side af en stor kniv. Bland yoghurt, knust spidskommen, mayonnaise, hvidløg, citronsaft og -skal samt honning, salt og peber godt sammen.

Vend kål, gulerødder, dressing og persille sammen, og smag evt. til med mere salt og peber.

Ingredienser

400 g hvidkål
200 g gulerødder
½ bundt bredbladet persille

Dressing

1 tsk spidskommen
1 dl drænet yoghurt eller græsk yoghurt
1 dl god mayonaise
½ fed hakket hvidløg
1 usprøjtet citron
1 tsk citronsaft
½ spsk honning
havsalt
Friskkværnet peber