Tilbage til opskrifter

Kålslaw med persille og spidskommen

Servér kålslawen til barbecue-mad, burgere eller lammefrikadeller og prøv også at lave den i en flot lyserød version, når du ligger inde med et rødkål.

Bestil mad ud af huset til vinterfesten. Lad vores kokke stå for maden, så du kan bruge tiden sammen med jeres gæster.

Se alle vores menuer her

Sådan gør du

Skær stokken fri af hvidkålen, kassér den, og snit kålen i tynde strimler på max 2 mm. Det er nemmest at bruge et mandolinjern eller råkostjernet på en foodprocessor, men tålmodighed og en skarp kniv kan også gøre det. Skræl gulerødderne, og skær dem i flotte tynde strimler ligeledes på mandolin- eller råkostjern. Skyl og pil bladene af persillen, og hak den groft, gerne i strimler.

Dressing

Rist spidskommenfrøene på en tør pande, til de springer og bliver let brune. Knus så frøene i en morter, eller på et skærebræt med den brede side af en stor kniv. Bland yoghurt, knust spidskommen, mayonnaise, hvidløg, citronsaft og -skal samt honning, salt og peber godt sammen.

Vend kål, gulerødder, dressing og persille sammen, og smag evt. til med mere salt og peber.

Ingredienser

400 g hvidkål
200 g gulerødder
½ bundt bredbladet persille

Dressing

1 tsk spidskommen
1 dl drænet yoghurt eller græsk yoghurt
1 dl god mayonaise
½ fed hakket hvidløg
1 usprøjtet citron
1 tsk citronsaft
½ spsk honning
havsalt
Friskkværnet peber