Sådan gør du
Tykmælk
Hæld 1 dl sødmælk op i et glas, og drik det eller brug det til noget andet. Hæld nu kærnemælken ned i mælkekartonen, luk den og ryst den godt, så mælk og kærnemælk bliver blandet godt sammen.
Lad mælkekartonen stå i 18-24 timer på køkkenbordet, så indholdet tykner og bliver til tykmælk. Lad være med at ryste i den undervejs, det gør ikke noget godt for syrningsprocessen i kartonen. Stil derefter tykmælken i køleskabet, så den er dejlig kold og frisk ved servering.
Servering
Skyl jordbærrene så lidt som muligt, og kun hvis de er meget beskidte, og nip derefter de grønne haser af (jordbær suger vand til sig – og det forstærkes, hvis du skyller dem, efter at haserne er fjernet). Skær jordbærrene i kvarter. Hæld tykmælken i 6 dybe tallerkner, og spis den med jordbær og dryp af rosensirup eller alternativt nyslynget honning.
Ingredienser
Tykmælk
1 l sødmælk
1 dl kærnemælk
Desuden
200 g jordbær
4 spsk rosensirup