Tilbage til opskrifter

Hjemmelavet tykmælk

Det er nemmere end du tror, at lave din egen tykmælk. Med kun to ingredienser og et par dages tålmodighed, får du din egen hjemmelavede tykmælk. Top med jordbær og lidt rosenriup, og brug den som en del af en brunch eller som en frisk lille sommerdessert.

Sådan gør du

Tykmælk

Hæld 1 dl sødmælk op i et glas, og drik det eller brug det til noget andet. Hæld nu kærnemælken ned i mælkekartonen, luk den og ryst den godt, så mælk og kærnemælk bliver blandet godt sammen.

Lad mælkekartonen stå i 18-24 timer på køkkenbordet, så indholdet tykner og bliver til tykmælk. Lad være med at ryste i den undervejs, det gør ikke noget godt for syrningsprocessen i kartonen. Stil derefter tykmælken i køleskabet, så den er dejlig kold og frisk ved servering.

Servering

Skyl jordbærrene så lidt som muligt, og kun hvis de er meget beskidte, og nip derefter de grønne haser af (jordbær suger vand til sig – og det forstærkes, hvis du skyller dem, efter at haserne er fjernet). Skær jordbærrene i kvarter. Hæld tykmælken i 6 dybe tallerkner, og spis den med jordbær og dryp af rosensirup eller alternativt nyslynget honning.

Ingredienser

Tykmælk

1 l sødmælk
1 dl kærnemælk

Desuden

200 g jordbær
4 spsk rosensirup