Tilbage til opskrifter

Hjemmelavet marcipan

Marcipan er ikke svært at lave, hvis du har en foodprocessor. Og den får en helt ren mandelsmag. Du kan også eksperimentere med at parfumere med rosenvand eller citrusskal.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Smut mandlerne ved at blanchere dem, køle dem af under koldt vand og smutte dem mellem fingrene. Tør dem af på et klæde. Mal mandlerne fint i foodprocessoren, og kog imens sukker, glukosesirup og vand op til en sirup. Tilsæt lidt ad sukkerlagen ad gangen, mens foodprocessoren kører, indtil du har en samlet men ikke klistret marcipan. Virker marcipanen for tør/klistret, så kør en smule vand ind i den. Marcipanen holder sig en uge i køleskabet pakket tæt ind i køkkenfilm.

Ingredienser

225 g mandler
2 evt. bittermandler
90 g sukker
1 spsk glukosesirup
1 ¼ dl vand

Find opskriften i Meyers jul


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Glutenfri Bagekursus

    Lær at bage luftige og aromatiske brød og lækre kager med meyerske bageprincipper – kun med naturligt glutenfri råvarer. På kurset indfører vi dig i teknikker og tips til godt glutenfrit bagværk: Du lærer gode glutenfri meltyper og deres karakteristika at kende, og vi arbejder med ælte-, hæve-, brødformings- og bageteknikker, glutenfri surdej og meget mere. Vi går i dybden med vores 10 glutenfri bagebud.

    Læs mere og bestil

Få leveret din menu lige til døren

Hemmeligheden er en dej, der smager så intenst af honning og er så florlet.

Sådan laver du fordejen til julens honningkager