Tilbage til opskrifter

Glutenfri foccacia

  • Foccacia glutenfri

En saftig og aromatisk foccacia går ubesværet ind i de fleste måltider, der har lidt inspiration fra middelhavskøkkenerne. Og den kan næsten være et lille måltid i sig selv med noget god dyppelse i form af hummus, baba ganoush eller ærtepure.

Få Meyers 3-retters nytårsmenu leveret lige til døren

Bestil her

Sådan gør du

Bland rismel, fuldkornsrismel og fuldkornsmajsmel, så du har det klar. Pisk gæren ud i vandet i en anden skål, og tilsæt æg, sukker og salt. Fortsæt med at piske, mens du tilsætter loppefrøskallerne, og tilsæt efter 10 sekunder melblandingen. Pisk til dejen er jævn. Smør olivenolie i en eller flere forme – f.eks. aluminiumsforme, silikoneforme eller blot ovnfaste fade – og fordel dejen i formen/formene. Du skal nu trykke dejen ud, næsten til kanten, så der er ca. 1 cm fri hele vejen rundt, og til dejen er ca. 1 cm tyk. Dæk med køkkenfilm, og lad dejen stå et lunt sted, indtil den er hævet til næsten dobbelt størrelse – det tager 1-2 timer.

Mens dejen hæver, så befri nogle gode oliven for sten, og skyl og pluk bladene af rosmarinen. Hak rosmarinen groft, og fordel den sammen med oliven på de færdighævede foccaciaer. Kom så mange på, som du synes er passende. Tryk oliven og rosmarin meget let med håndfladen, så de lige sætter sig i dejen, men uden at du trykker luft ud af den. Drys med havsalt.

Varm ovnen op til maksimal varme. Sæt foccaciaerne ind, skru ned til 250°, og bag dem, til de er flot gyldne. Det tager ca. 20 minutter. Dryp lidt olivenolie på toppen, og lad foccaciaerne køle af.

Ingredienser

200 g rismel
100 g fuldkornsrismel
110 g fuldkornsmajsmel
22 g glutenfri gær
550 g vand
1 stort æg
25 g sukker
8 g salt
22 g loppefrøskaller (helst FiberHusk)
olivenolie
sorte eller grønne oliven befriet for sten
frisk rosmarin
havsalt til drys