Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180º ved varmluft.
Gnid mel, fuldkornsmel og smør sammen i en skål. Tilsæt sukker, bagepulver og vaniljekorn – du kan evt. mase vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret med den flade side af kniven, inden du tilsætter dem, så kornene skiller sig ad.
Ælt blandingen sammen med vandet.
Rul dejen ud til ca. 4 mm’s tykkelse på et let melet bord, og udstik med en ring på ca. 7 cm i diameter. Læg de runde kiks på en bageplade beklædt med bagepapir, og prik kiksene med en gaffel. Rul dejen ud til ca. 4 mm’s tykkelse på et let melet bord, og udstik med en ring på ca. 7 cm i diameter. Læg de runde kiks på en bageplade beklædt med bagepapir, og prik kiksene med en gaffel.
Bag kiksene midt i ovnen i ca. 10 minutter, og afkøl dem så på en bagerist. Opbevar dem i en tætsluttende beholder, til du har brugt eller spist dem alle sammen.
Ingredienser
150 g hvedemel
60 g fuldkornshvedemel
100 g smør
90 g sukker
½ tsk bagepulver
½ vaniljestang
3 tsk vand