Tilbage til opskrifter

Fuldkornskiks med vanilje

  • Opskrift på hjemmelavede digestive kiks

Disse kiks knaser fantastisk. Du kan droppe fuldkornsmelet, men det giver en skøn dyb smag af korn. Især hvis det er friskmalet selvfølgelig. Du kan krydre dejen med en smule ingefær, kanel, nellike eller kardemomme.

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 180º ved varmluft.

Gnid mel, fuldkornsmel og smør sammen i en skål. Tilsæt sukker, bagepulver og vaniljekorn – du kan evt. mase vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret med den flade side af kniven, inden du tilsætter dem, så kornene skiller sig ad.

Ælt blandingen sammen med vandet.

Rul dejen ud til ca. 4 mm’s tykkelse på et let melet bord, og udstik med en ring på ca. 7 cm i diameter. Læg de runde kiks på en bageplade beklædt med bagepapir, og prik kiksene med en gaffel. Rul dejen ud til ca. 4 mm’s tykkelse på et let melet bord, og udstik med en ring på ca. 7 cm i diameter. Læg de runde kiks på en bageplade beklædt med bagepapir, og prik kiksene med en gaffel.

Bag kiksene midt i ovnen i ca. 10 minutter, og afkøl dem så på en bagerist. Opbevar dem i en tætsluttende beholder, til du har brugt eller spist dem alle sammen.

Tip

Rul dejen tyndt ud, bag den, og læg den sammen med is eller chokoladecreme. Eller brug kiksene som erstatning for en småkage til kaffen, kom dem i kiksekage, eller knus dem, og brug dem som bund i en cheesecake.

Ingredienser

150 g hvedemel
60 g fuldkornshvedemel
100 g smør
90 g sukker
½ tsk bagepulver
½ vaniljestang
3 tsk vand

Find opskriften i Meyers kager

Find bogen her