Tilbage til opskrifter

Chutney med mirabeller

  • Opskrift med blommer

Mirabeller er fællesbetegnelsen for små, tidligt modnede røde og gule blommer, der meget ofte findes forvildet eller plantet i krat, hegn eller gamle bondehaver. Hvis du ikke kan finde mirabeller, kan de i de fleste sammenhænge erstattes af blommer.

Sådan gør du

Vask og udsten mirabellerne – det sidste er et værre mas, og du kan evt. skære frugtkødet af med en kniv i stedet.

Rist kardemommekapslerne på en tør pande, til de begynder at dufte, og knus dem i morter.

Kom alle ingredienserne i en gryde, og bring den i kog. Lad chutneyen koge stille og roligt i 30 minutter, indtil chutneyen er tyktflydende i konsistensen – rør jævnligt i den undervejs, så den ikke sætter sig i bunden.

Smag chutneyen til med eddike, sukker og chili, til den er, som du kan lide den.

Hæld den færdige chutney på sylteglas, der forinden er skoldet med kogende vand og skyllet med Atamon.

Opbevar chutneyen i køleskabet eller i et køligt forrådskammer, hvor det kan holde i 2-3 måneder, hvis den er uåbnet, og 3-4, hvis du har åbnet den.

Tip

Chutneyen er meget velegnet til kød, fjerkræ, grillet fisk og grillede skaldyr, og så er den skøn til lagret, kraftig ost.

Ingredienser

1 kg mirabeller
2 hele grønne kardemommekapsler
1 spsk chipotle chili
200 g rørsukker
1 dl cidereddike

Find opskriften i Almanak

Find bogen her