Sådan gør du
Vask og udsten mirabellerne – det sidste er et værre mas, og du kan evt. skære frugtkødet af med en kniv i stedet.
Rist kardemommekapslerne på en tør pande, til de begynder at dufte, og knus dem i morter.
Kom alle ingredienserne i en gryde, og bring den i kog. Lad chutneyen koge stille og roligt i 30 minutter, indtil chutneyen er tyktflydende i konsistensen – rør jævnligt i den undervejs, så den ikke sætter sig i bunden.
Smag chutneyen til med eddike, sukker og chili, til den er, som du kan lide den.
Hæld den færdige chutney på sylteglas, der forinden er skoldet med kogende vand og skyllet med Atamon.
Opbevar chutneyen i køleskabet eller i et køligt forrådskammer, hvor det kan holde i 2-3 måneder, hvis den er uåbnet, og 3-4, hvis du har åbnet den.
Ingredienser
1 kg mirabeller
2 hele grønne kardemommekapsler
1 spsk chipotle chili
200 g rørsukker
1 dl cidereddike