Tilbage til opskrifter

Cervelle de canut

Opskriften her stammer fra et tema, vi kørte i vores kantiner, hvor vi fejrede de klassiske danske livretter i en lidt grønnere version.  ​Cervelle de canut kan oversættes til silkevæverens hjerne og er en gammel specialitet fra Lyon. De fattige silkevævere i byen havde ikke råd til de eftertragtede og dyre lammehjerner, så derfor erstattede de dem med denne blanding af friskost, hvidløg og urter. Det er en skøn dip til at dyppe enten rå grøntsager, brød, kiks eller lign. i. 

Sådan gør du

Bland alle ingredienserne (gem lidt purløg til pynt) og smag til med salt og peber. Lad det trække min. 2 timer inden servering. Anret og top med finthakket purløg, olivenolie og friskkværnet peber.

Server med rå grøntsager, knækbrød, sprøde brødchips eller ristet ølandshvede.

Ingredienser

150 g skyr
40 g gedefriskost
½ finthakket bananskalotteløg
½ fed knust hvidløg
1 spsk creme fraiche 38%
½ spsk rødvinseddike
½ spsk olivenolie
1 tsk hvidvin
Finthakket purløg
Finthakket kruspersille
Finthakket kørvel
Smag til med salt og peber