Tilbage til opskrifter

Brun sauce med ribsgele, rødvin og fløde

Her er julesaucen fra mormorkøkkenet. Der bliver ikke sparet på smagsgiverne, hverken de syrlige, de søde eller de fede. Der er samtidig rige muligheder for variation. Du kan lade friske timiankviste koge med i starten eller smage til med portvin. Eller du kan undlade fløden, hvis du vil have et lidt mere rent udtryk.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Kom bouillon og stegesky, der skal være skummet af for fedt, i en gryde sammen med rødvinen, og kog ind, så der er ca. 6 dl.

Kom fedtet i en separat gryde, varm det lidt igennem, rør melet i, og rist i et par minutter. Tilsæt nu skyen lidt efter lidt, mens du pisker. Kog i 5-6 minutter, og rør så ribsgelé og fløde i. Kog saucen op, og lad den simrekoge i 10-12 minutter. Smag til med salt og peber, og justér evt. med æblecidereddike. Tilsæt evt. et par dråber madkulør, hvis du er til meget brun sovs, men vær opmærksom på, at kuløren stjæler lidt af smagen fra saucen.

Ingredienser

6 dl andebouillon
stegesky fra and eller en flæskesteg
1 dl rødvin
1 dl andefedt eller grisefedt, skummet af stegeskyen)
2 ½ spsk hvedemel
2 spsk ribsgelé
½ dl fløde
æblecidereddike
salt og peber
evt. kulør

Find opskriften i Meyers jul