Tilbage til opskrifter

Bagt jordskokkemos med sprøde stegte jordskokker

De tripletilberedte jordskokker på toppen af mosen er tæt på vanedannende. De er også gode som en snack med en cremefraichedip.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Skrub jordskokkerne grundigt rene for jordrester under rindende vand. Brug en stålsvamp, det er effektivt.

Tag en tredjedel af jordskokkerne fra – gå efter de mindste jordskokker til den lille portion – og skræl den største portion med en tyndskræller. Kom begge portioner i et ovnfast fad sammen, vend dem med lidt olie, og krydr med salt. Bag jordskokkerne i ovnen ved 185° i 35-40 minutter.

Tag fadet ud af ovnen, og mos de store, skrællede jordskokker groft med en gaffel. Rør smør og groft-hakkede timianblade i de mosede jordskokker, og smag til med salt og peber. Sæt mosen til side.

Halvér de små jordskokker, og stil dem tilbage i ovnen ved 100° i ca. 1½ time, til de er skrumpet noget ind, men ikke helt tørre i det. Varm en pande op til mellem varme, kom olie i panden, og steg de halve jordskokker med skærefladen nedad, til de er helt sprøde – det tager 3-4 minutter. Krydr dem med salt.

Lun evt. mosen lidt, og top med de sprøde jordskokker og et godt drys hakket persille.

Ingredienser

1 ¼ kg jordskokker
smagsneutral olie til stegning
salt og peber
5 kviste timian
50 g blødt smør
peber
1 håndfuld hakket kruspersille

Find opskriften i Meyers jul