Sådan gør du
Skrub jordskokkerne grundigt rene for jordrester under rindende vand. Brug en stålsvamp, det er effektivt.
Tag en tredjedel af jordskokkerne fra – gå efter de mindste jordskokker til den lille portion – og skræl den største portion med en tyndskræller. Kom begge portioner i et ovnfast fad sammen, vend dem med lidt olie, og krydr med salt. Bag jordskokkerne i ovnen ved 185° i 35-40 minutter.
Tag fadet ud af ovnen, og mos de store, skrællede jordskokker groft med en gaffel. Rør smør og groft-hakkede timianblade i de mosede jordskokker, og smag til med salt og peber. Sæt mosen til side.
Halvér de små jordskokker, og stil dem tilbage i ovnen ved 100° i ca. 1½ time, til de er skrumpet noget ind, men ikke helt tørre i det. Varm en pande op til mellem varme, kom olie i panden, og steg de halve jordskokker med skærefladen nedad, til de er helt sprøde – det tager 3-4 minutter. Krydr dem med salt.
Lun evt. mosen lidt, og top med de sprøde jordskokker og et godt drys hakket persille.
Ingredienser
1 ¼ kg jordskokker
smagsneutral olie til stegning
salt og peber
5 kviste timian
50 g blødt smør
peber
1 håndfuld hakket kruspersille