Tilbage til opskrifter

Baba ganoush - i en dekonstrueret udgave

Tænk på jordbær med fløde. Det fungerer perfekt, når de to ingredienser mødes i munden. Her har Claus Meyer lavet sin Baba ganoush efter samme princip: aubergine for sig – og saucen ovenpå.

Sådan gør du

Start med at ”brænde” dine auberginer (hele) i ca. 20-25 minutter. Enten på grillen, eller ved at lægge dem direkte på gasblusset eller kogepladen på dit komfur. Vend dem lidt med mellemrum, og hold et vågent øje på dem.

Lad de brændte auberginer køle af og dryppe af i et dørslag eller på et viskestykke (de kan smide ret meget væde på 20 minutter).

Pil kernerne ud af granatæblet.

Tahin-sauce

Pres hvidløget og bland det med tahina, skal og saft af en citron og spidskommen til en dressing. Smag til med salt, peber og evt. ekstra citron. Tilsæt evt. lidt vand for konsistensen.

Før servering

Pil den brændte skal af dine auberginer, men behold toppen på. Skær det bløde auberginekød i strimler, så det stadig hænger fast i stilken, så du bevarer formen, og du efterfølgende kan føre de afskallede auberginer over på et serveringsfad. Bred dem ud, så de to frugter ligger helt hudløse ved siden af hinanden.

Hæld saucen skødesløst og graciøst ud over auberginerne, og pynt med granatæblekerner og, om muligt, nogle lilla rosmarinblomster.

Spis brød til. Pitabrød, Jerusalembrød, fladbrød eller dit eget surdejsbrød.

Ingredienser

2 aubergine
4 spsk (store) tahin (sesampasta)
1 citron revet skal og saft
1 spsk (lille) honning
½ tsk stødt spidskommen
1 fed hvidløg
1 granatæble
Evt. rosmarinblomster til pynt