Sådan gør du
Blancher ærterne i kogende vand i 30 sek., og kom ærterne direkte over i koldt vand, så kogningen stopper, og de beholder farve og sprødhed.
Rist mandlerne på en tør pande, til de er svagt gyldne.
Kør ærterne til grov mos på en foodprocessor sammen med olivenolie, ristede mandler, friskost og hakket mynte. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft eller cidereddike. Du kan også nøjes med lidt revet citronskal, hvis du vil undgå, at mosen bliver armyfarvet af syren fra eddike eller citronskal.
Spis ærtepuréen oven på et stykke grillet brød eller med lidt knækbrød som en snack eller som tilbehør til grillet kød.
Ingredienser
200 g bælgede ærter (500-600 g i hel vægt)
20 g mandler
2 spsk olivenolie
2 spsk friskost, f.eks. flødeost eller ricotta
4 blade mynte
Havsalt og friskkværnet peber
½ citron eller lidt cidereddike