En rigtig god måde at bruge slåede eller brune æbler på er til en mos, kompot eller grød. Her har du en opskrift på æblemos, du kan bruge i en gammeldags æblekage, som topping på vafler eller på din morgengrød eller yoghurt.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Fjern kernehuset, og skær æblerne ud i grove tern. Det er ikke nødvendigt at skrælle dem, da der er masser af både smag og farve i æbleskrællen.

Kom æblerne i en gryde sammen med sukker, citronskal og ­saft og flækket vaniljestang.

Kog forsigtigt op under låg, så æblerne lige smider lidt væske, og kog dem så i ca. 10­-15 minutter til en tæt, grov mos.

Mas mosen gennem en stormasket sigte, så den bliver flot og glat.

Smag evt. mosen til med lidt ekstra sukker og citron.

Ingredienser

500 g æbler
75 g sukker (husk mængden af sukker kan afhænge af, hvilke æbler du bruger, så smag dig frem)
1 citron (saft og skal)
½ vaniljestang

Find opskriften i Almanak

Find bogen her