Svampe dyrket i kaffegrus og savsmuld
Baggrunden for Beyond Coffee er stifternes ønske om at udnytte så meget som muligt af råvarer og (rest-)produkter. I den forbindelse fandt de ud af, at kaffegrums har en meget høj næringsværdi, og netop kaffegrums er et restprodukt, som man kan finde hos næsten alle virksomheder – og i ret store mængder.
De første år hos Beyond Coffee blev brugt på eksperimentering og på at forfine processen, sådan at de i dag kan dyrke to slags svampe: østershatte i kaffegrums og lion’s mane i savsmuld - begge slags i containere. Her er der et koldt, mørkt og fugtigt klima, som er ideelt for svampenes dyrkningsfase.
Svampene dyrkes ved at mode et svampefrø, mycelium, i økologisk kaffegrums eller savsmuld indpakket i kraftige plastikposer. Efter første fase flyttes poserne over i en anden container, hvor de åbnes, og containeren fyldes med fugt og dampe, der får svampene til at gro sig store. Efter nogle uger kan man høste de fineste økologiske østershatte og lion’s mane.
Beyond Coffees mål
Hovedformålet for Beyond Coffee er netop at producere næringsrige svampe på restprodukter på de mest bæredygtige metoder, som de kan finde. De ønsker, at folk skal få øjnene op for svampes fantastiske egenskaber; inspirere til at træffe mere bæredygtige valg og vise, at et vegetarisk måltid med svampe, som hovedspilleren, giver mindst lige så meget velsmag som kød.
Læs mere om deres mission HER.