Da Claus Meyer i 2022 blev en del af en forskergruppe på Tokyos Faculty of Applied Bioscience var det for at bistå i forskningen i at udvinde protein fra bælgplanter samt udtænke nye fødevarer med fokus på bæredygtighed og klimaaftryk.
Men forskningen viste interessante og overraskende resultater, som åbnede for helt nye forretningsmuligheder for Meyers:
”Ved at bruge ny teknologi til at undersøge den danske bælgfrugtsort Nakskov brunært opdagede vi, at de indeholder en helt uhørt koncentration af det eftertragtede vækstfaktor-protein EGF – et niveau, der ikke er set noget andet sted i naturen”, fortæller gastronomisk iværksætter og grundlæggeren af Meyers, Claus Meyer, og uddyber:
”EGF er ikke særlig kendt i fødevareindustrien, men er veletableret i hudplejebranchen, fordi det øger hudens egen produktion af kollagen og dermed gør huden meget mere spændstig. Vi har jo i årevis været begejstrede for bælgfrugternes potentiale i køkkenet, men at opleve fordelene ved deres udvortes brug var alligevel en overraskelse”.