Mål på økologien
I Meyers havde alle vores forretningsområder som minimum 30% økologi ved udgangen af 2020 – men der er også områder med tæt på 100% økologi. Ingen skal gå ned i økologi, men hele virksomheden skal løfte sig samlet, så vi i 2025 har en samlet økologisk tonnage på mindst 60%. Når det mål er nået, vil der også være mange af vores køkkener, der har det Økologiske Spisemærke i guld.
Ambitionen er, at alle Meyers kantiner allerede i 2023 har Det Økologiske Spisemærke i sølv, svarende til 60-90% økologi, og at 10% af kantinerne har guldmærke, dvs. over 90% økologi. Målet er også at øge det økologiske salg til 80% på færdigretter i Coop i 2023, og at 90% af salget på tværs af Meyers produkter i Coop er økologisk i 2025.
Udvikling af økologien
Det er naturligt for os som virksomhed at være medlem af Økologisk Landsforening. Meyers Kantiner er desuden repræsenteret i Fødevareministerens Økologiske Erhvervsteam, der skal komme med anbefalinger til, hvordan Danmark får en styrket, markedsdrevet økologisk sektor. Vi ønsker at være med til at præge udviklingen og at arbejde for en mere sammenhængende tankegang, som får hensynene til økologi, dyrevelfærd og klima til at gå op i en højere enhed.
I Meyers Madhus rådgiver vi et stort antal offentlige køkkener i at omlægge til økologisk drift med det gode køkkenhåndværk som drivkraft. Det gør vi ud fra en metode udviklet gennem en længere årrække og på baggrund af mange hundrede hands-on rådgivningsforløb.