Børns madliv
Der har i længere tid været en stigende tendens til, at børn ikke lærer basale køkkenfærdigheder. Det ser vi som et stort tab i sig selv, men også som en trussel mod en fremtidig levedygtig og bæredygtig madkultur. Gennem en lang række indsatser arbejder vi med børn og unge ud fra en tilgang, hvor fællesskab, madglæde og et højt ambitionsniveau er hjørnesten. Vi arbejder for at grundlægge kompetencer og skabe rammerne for et rigt og sundt madliv. Vores udgangspunkt er en tro på børnene og de unges evne til at vokse og udvikle sig, hvis vi møder dem rigtigt. Overskud til at træffe sunde valg kræver relationer og strukturer, der giver børnene og de unge en fair chance for at tillægge sig og fastholde gode vaner.
Det gør vi gennem en lang række indsatser, herunder Kulinarisk Fritidsordning, som gennem 20 år har tilbudt madundervisning for op mod 5.000 børn efter skoletid, Cook Camps i sommerferien, der er en kulinarisk sommerlejr, og en indsats som Smagens Time, hvor børn indtager restauranter uden deres forældre. Gennem projektet Cool Beans har vi sammen med Herning Kommune skabt et stærkt lokalt tilbud, hvor børn kommer i køkkenet, og i Mod på mad, der er et Åben Skole-tilbud, giver vi sammen med Københavns Kommune mere end 12.000 børn om året et boost til deres maddannelse. Vi arbejder altid på at finde nye måder at få børn med i køkkenet, så de får værktøjerne til at tage vare på vores fælles madkultur i fremtiden.